• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • FINA High Diving World Cup 2017 – Abu Dhabi

FINA High Diving World Cup 2017 – Abu Dhabi

Michal Navrátil skvělě zahájil sezónu 2017 a obsadil 3. místo na závodech FINA – High Diving z 27m!! Michal se soutěží FINA zúčastnil pouze dvakrát, při světových šampionátech v Barceloně 2013 a Kazani 2015.  Jeho nejlepší umístění v rámci závodů FINA bylo doposud čtvrté místo v Barceloně 2013. Letošní sezóna 2017 byla zahájena v Abu Dhabi. Závodilo se přímo uprostřed okruhu pro formuli 1 v oblasti Yas Marina. Po prvním kvalifikačním dnu se Michal usadil na třetí příčce, kterou ve finále uhájil. Michal bude velkou nadějí českých skoků do vody i při červencovém mistrovství světa v Budapešti, kam bude zařazen High Diving.

“ Připravil jsem si na letošní rok skok s rozběhem, který jsem trénoval a zkoušel právě v Abu Dhabi. Je to něco nového a do budoucna mohu k rozběhu přidat i další a ještě obtížnější skok, v němž by mohlo být o vrut navíc. Skoky jsou o rychlosti a oproti Kazani, kde jsem s podobným skokem začal, přidávám do rozběhu odraz, abych nabral větší rychlost do rotace. Momentálně mě bolí celé tělo a potřebuji teď pár dní klidu na regeneraci.“
Svěřil se po závodě Michal Navrátil

Vítězem Světového poháru v Abu Dhabi se stala největší hvězda posledních let Gary Hunt z Velké Británie. Mezi Hunta a Michala se na druhé místo prosadil Američan Steve Lo Bue. V ženách z 20m kralovala Rita Jimenez Trejo z Mexika. Celkové výsledky, včetně bodového ohodnocení uvádíme v galerii.
FINA rovněž v Abu Dhabi oznámila, že zažádala o zařazení High Divingu do programu olympijských her. Premiéru by si tak High Diving mohl odbýt už při nejbližších hrách v Tokiu v roce 2020.

Zdroj: www.fina.org/content/4th-fina-high-diving-world-cup