• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • Michal Navrátil – Budapešť – Mistrovství světa HIGHDIVING

Michal Navrátil – Budapešť – Mistrovství světa HIGHDIVING

Plavecké mistrovství světa je druhou nejprestižnější akcí po olympijských hrách a koná se co dva roky. Letos bude výjimečné v tom, že se uskuteční v Maďarsku, kde začíná plavání velký boom a patří mezi nejpopulárnější sporty. Český svaz plaveckých sportů vysílá do Budapešti 19 sportovců a dvě náhradnice pro synchronizované plavání. Nás nejvíce zajímá Michal Navrátil – horké želízko v kategorii HIGHDIVING – Muži – 27metrů.

První část závodů mužů (první a druhé kolo) začíná v Pátek 28.7.2017 od 14:00. Finále (třetí a čtvrté kolo) začíná v Neděli od 12:00.

Kompletní program MS v plavání 2017 (pdf)

Michal Navrátil ve své kariéře zatím absolvoval oba světové šampionáty – v Barceloně 2013 skončil čtvrtý a před dvěma lety v Kazani osmý. Před rokem se mu podařilo vyhrát dva závody série Red Bull Cliff Diving a na jaře obsadil na Světovém poháru v Abu Dhabí 3. místo.

„Důležité je, že se mi podařilo nastavit hlavu, že tělo je připravené na bolest při dopadech. Zkoušel jsem skoky s rozběhem, ale nakonec spíš zvolím cestu jistoty a osvědčených skoků. O medaili se rozhodně poperu. V Budapešti se skáče na nábřeží Dunaje blízko parlamentu, kde je připravena věž a bazén na doskok s hloubkou šesti metrů, takže nás čeká parádní představení,“ těší se na závod Michal Navrátil.

Fotografie ze Světového poháru v Abu Dhabí – Michal 3. místo: