POLÍTÁME – vrtulníkem kolem lomu

Projekt POLÍTÁME.CZ byl stvořen, aby nabídl možnost proletět se i těm, kteří sami pilotní průkaz nevlastní, ale rádi by ochutnali prožitek z létání nad krásami české krajiny.  I ty můžeš ochutnat pohled na Desperados HIGHJUMP 2017 a Slapy z vrchůůů, za cenu 650Kč na osobu!! Vždy poletí 3 osoby + pilot. Vrtulník bude potřeba dotankovávat, proto bude sestaven plán letů. Registrujte se na místě vzletů vrtulníku viz červené pole: Lety Vrtulníkem na Plánku lomu.

Bude pro Vás připraven vrtulník Robinson R44 RAVEN pro 4 osoby na palubě je nástupcem celosvětově úspěšného modelu vrtulníku Robinson R22, oproti kterému je však větší, takže dokáže na palubě pojmout až čtyři pasažéry (pilota a tři cestující).

Letání ve vrtulníku je ve srovnání s letadlem hodně odlišné. Pasažéři ocení především klidný let bez případných turbulencí, termiky a náhlých poryvů větru jako v letadle. Cestující na předním sedadle má neuvěřitelný výhled ven díky rozsáhlému prosklení kokpitu. Stejně jako menší model je i Robinson R44 vybavený zdvojeným hydraulickým řízením, díky čemuž se stává skvělým vrtulníkem pro výcviky, stejně jako pro seznamovací lety. Světu byl Robinson R44 představen již v roce 1990, jeho sériová výroba však začala o tři roky později a dodnes se ho vyrobilo více než 2 000 kusů. V roce 2000 byl tento úspěšný model vylepšen o nové prvky v řízení a získal nové typové označení R44 Raven. Od roku 2002 se vyrábí i model Raven II, který má oproti předchozímu modelu o něco větší nosnost a také dokáže vyletět do vyšší letové hladiny.