Historie plakátů Highjump

Přípravy každého nového ročníku Highjumpu začínají prakticky ihned po skončení toho předchozího. Kromě jednání s partnery akce, domlouvání účasti skokanů a zajišťování hudebních kapel i dalšího doprovodného programu, vždy hledáme zajímavého a kreativního autora pro vytvoření oficiálního vizuálu akce. První ročník Highjumpu se uskutečnil v roce 2000. Od té doby se na tvorbě plakátu podílelo celkem dvacet grafiků, ilustrátorů a dalších kreativních lidí.

V letošním roce se sešlo tolik TOP návrhů, že vybrat toho nejlepšího bylo opravdu složité. Nakonec zvítězil Petr Bukovjan. Petr se živí jako art director v herním studiu NOXGAMES, kterého je i spoluzakladatelem. Navrhuje i designy na trička, které jsou populární v Česku, Slovensku i Maďarsku. K tomu ještě jako koníček kreslí karikatury.

Seznam některých dalších autorů plakátů HIGHJUMP:
Martin Fišer aka MFISH / Tattoo artista Jiří Vokálek alias Voky / Zahraničí grafik a tvůrce komixů – Aiden Huges / Grafik Filip Trčka / Petr Fiala pracující pod pseudonymem ARTABAN / Šéf respektovaného kreslířského studia DRAWetc. Vladimír Strejček / Dian alias Dodo / Ilustrátor Honza Bím.

Kompletní galerie plakátů HIGHJUMP: