• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • Švýcarská reprezentace na Desperados Highjumpu

Švýcarská reprezentace na Desperados Highjumpu

Mezi skokanské nováčky na letošním Desperados Highjumpu patří také švýcarský team ve složení Martin Boiller, Matthias Appenzeller a Jan Wermelinger. Trojice skokanů přijede předvést na letošní osmnáctý ročník mistrovství ČR v cliffdivingu svoje dovednosti, které již prověřili další respektované mezinárodní závody. Švýcarské borce doplní jejich kamarád a kolega z tréninkové skupiny, Francouz Robin Miller. Zde jsou jejich krátké profily.

Martin Boiller, 23 let

Martin se věnuje high divingu tři roky. Během této krátké doby stihl vypilovat svůj styl do slušné úrovně, a tak již obráží závody po celé Evropě, kde reprezentuje svoji zemi. On sám říká, že na skocích do vody miluje svobodu a uvolněnou atmosféru mezi ostatními skokany. O svých ambicích hovoří jednoduše. Každý závod a skok si chce užít na sto procent, a jestli zvítězí, pro něj není tolik důležité. Prostě pohoda na prvním místě.

Matthias Appenzeller, 23 let

Šéf celé švýcarské skupiny. Kromě toho, že skáče, působí jako trenér ostatních skokanů. Skákání do vody se věnuje od svých pěti let, a proto se rozhodl své zkušenosti předávat dál. Jeho skokanskou kariéru přerušilo vážné zranění, po kterém se rozhodl ukončit skokanské působení. Nyní je však zpět a jistě se popere o přední příčky celého Highjumpu. Kromě skákání do vody se také věnuje surfování a hře na Konga.

Jan Wermelinger, 19 let

Nejmladší z celé švýcarské výpravy, ale zcela jistě velmi ambiciózní skokan. Jeho cílem je stát se pravidelným účastníkem světové série Red Bull Cliffdiving. Má stabilní místo ve švýcarské reprezentaci bazénového skákání a je evropským juniorským vicemistrem z roku 2015 ve skoku z platformy do bazénu. Jan se sice narodil v Zurichu, ale kořeny jeho rodokmenu sahají do Porto Rica. To také zapříčinilo jeho lásku ke skokům do vody. Podle starého porto rického zvyku, jej totiž jeho matka ve čtyřech letech hodila ze skály do vody. No zajímavý zvyk. Uvidíme, co předvede Jan Wermelinger v hřiměždickém lomu.

Robin Muller, 26 let

Francouzská spojka mezi švýcarskou enklávou. Společně se skokany přijede také jejich francouzský kolega a zkušený skokan Robin. Cliffdivingu se věnuje od roku 1999, tedy od jeho osmi let. Robin se zúčastní klasického Highjump závodu, ale na programu bude mít také skoky z výšky až třiceti metrů, kterých se vůbec nebojí. Ve svém repertoáru má také jeden neskokanský rekord. Na sněžné koloběžce „snowscoot“ totiž dosáhl rychlosti 167 kilometrů za hodinu.  Což svědčí o tom, že Robin bude asi slušný blázen. Těšíme se na něj!

Zde je jejich video pozvánka na Desperados HIGHJUMP 2017:

===
► Subscribe: http://bit.ly/2sbXo7A
» Instagram: https://instagram.com/HighjumpCZ