• Home
  • /
  • Kapela
  • /
  • High Jump posiluje hudební program

High Jump posiluje hudební program

V rámci party po skokanských závodech se v lomu v Hřiměždicích představí zajímavý hudební interpreti. K již avizovaným hvězdám jako jsou Kraak and Smaak, PSH, Vypsaná fixa, Fast Food Orchestra, Kapitán Demo, Maniak nebo Orion přibývají další. Druhým zahraničním headlinerem se stává anglický dj a producent Benji Boko. Dalšími posilami jsou raper Smack, skupina Mr. Loco, djové Friky, Wich, Lumiere, Robot a mnoho dalších.

Benji Boko Dj set/UK
Dnes dvaatřicetiletý anglický dj a producent Benji Boko má za sebou bohatou hudební kariéru. Benjamin Gordon, jak zní jeho skutečného jméno, se ve své tvorbě pohybuje mezi žánry elektronické taneční hudby až k hip hopu. Jeho jméno můžete najít na plakátech festivalů jako Glastonbury, Secret Garden Party a dalších. Patří mezi přední dje elektronické hudby současnosti. Vystupoval s takovými jmény jako Justice, Deadmau5 nebo Calvin Harris.

Smack
Smack se již pevně usídlil mezi nejrespektovanějšími jmény tuzemské rapové scény. V Čechách je nejvýraznějším představitelem subžánru zvaného grime nebo trap, který zde ve větší míře představil jako první. Je zakladatelem labelu Archetyp 51, na kterém vydal nespočet tracků. Na High Jumpu se představí již po několikáté a vy se připravte na pořádnou rapovou smršť.

Mr Loco
Mezinárodní hudební skupina Mr Loco se pohybuje mezi žánry balkánské dechovky až po ska, reggae a hip hop. Mezi jejich členy najdete různé národnosti od Mexika, Kolumbie, Belgie až po Čechy. Letošní vystoupení bude pro High Jump jejich premiérou. Těšte se na energií nabitou hudbu a připravte si lýtka – bude se skákat.

DJ Friky
Friky je jedním z nejzkušenějších zástupců českého turntablismu, tedy djskému odvětví, které je založeno především na scratchingu. Tomu se věnuje již velmi dlouho a za tu dobu odehrál nespočet mejdanů, ale také se zúčastnil nejprestižnějších djských soutěží DMC. Jeho posledním největším úspěchem je postup a účast ve finále v online podobě tohoto klání.

DJ Wich
Jméno, které není třeba dlouze představovat. Zakládající člen legendárních Indy a Wich, autor slavných hip hopových skladeb, které lze považovat za hymny. DJ Wich je zřejmě nejznámější český hip hopový producent. Svým Dj setem přispěje i na letošním High Jumpu.

DJ Lumiere
Lumiere patří mezi základní kameny pražské, potažmo české scény stylu house music. Byl u úplných začátků prvních parties u nás v klubech Roxy, Radost FX a dalších. V současné době se podílí na projektu Komiks party, se kterým do České republiky přiváží největší djské hvězdy undergroundové elektronické taneční hudby současnosti. Lumiere byl přímým účastníkem vůbec prvního High Jump, kdy ještě nebyla postavena žádná hudební stage. Jako DJ se představil o několik let později a nyní se vrací na místo činu. Vystoupí na podiu, které bude zaměřeno pouze na house music.

DJ Robot
Jestliže má letošní High Jump podtitul Legendy, pak na line upu nesmí chybět dj Robot. Jeho jméno znáte ze všech arfter parties zásadních podniků spojených z extrémními sporty. Jeho sety jsou různorodé, těšit se můžete na vybranou selekci skladeb žánru známého jako urban music.

Vstupenky na akci lze kupovat v síti Ticketstream, za zvýhodněnou cenu.