Reportáž ze závodů HIGHJUMP 2004

5.Ročník mistrovství republiky

 Letos proběhl již pátý ročník mistrovství České republiky ve freestylovém skákání do vody, které se uskutečnilo pod názvem High Jump v nádherném prostředí lomu v Hřiměždicích. Organizátoři akce si dali s přípravou skokanských můstků a vůbec celé akce opravdu hodně práce, oproti loňskému roku přibyl rádius do vody. Rádius umožňoval závodníkům skákat do vody na sk8, kolech, bobech, bruslích atd.

Kvalifikačních skoků se zúčastnila šestnáctičlenná skupinka soutěžících, kteří se rekrutovali zejména z poloprofesionálních skokanů a skokanek do vody, ale i z řad špičkových sportovců. Letošní ročník navštívili i skokané z Dánska. Nádhernému lomu dominovala dřevěná konstrukce věže, která umožňovala vybrat si ze tří rozdílných výšek skoku – deseti, čtrnácti a šestnácti metrů. Z druhé strany byla umístěna houpačka a vedle ní byl postaven rádius.

Do sobotních závodů se přihlásily necelé dvě desítky závodníků, jejichž počet redukovaly kvalifikační kola. Do finále se dostala naprostá špička, které dominovala trojice skokanů: Michal Navrátil, Lucie Absolonová a Martina Mašková. Všichni tito závodníci předvedli nové skoky, které je vynesly na medailové pozice. Dánští skokané také předvedli obtížné a velmi náročné skoky. Ceny zahrnovaly prizemoney 16 000kč, letenky a značkové oblečení ve vysoké hodnotě. Díky nádhernému počasí závody shlédlo více něž 1800 lidí. Program byl doplněn živým vystoupením kapel a Dj´s, fireshow, exhibicí skoků do vody na kole, besttrickem na rádiusu. Doufáme že závody byly dle představ všech zúčastněných. Poděkování patří sponzorům a všem co se podíleli na pořádání akce.