• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • Desperados Highjump představuje hudební program

Desperados Highjump představuje hudební program

Ani na osmnáctém ročníku Desperados Highjumpu nebude chybět nadupaný hudební doprovodný program. Na několika podiích se představí hudební skupiny a djové z České repubiky ale i zahraniční hvězdy. Zde naleznete, kompletní časový line up a krátké představení jednotlivých interpretů.

 

Kompletní program Desperados HIGHJUMP 2017 – naleznete v odkazu program

 

Stanton Warriors (UK)

Asi nejzářivější jméno v celém seznamu hudebních interpretů jsou britští djové Stanton Warriors. Ti působí na hudební scéně již od devadesátých let a lze je považovat za legendu svého žánru. Ten se dá specifikovat jako breakbeat nebo UK garage. Od Marka Yardleye a Dominica Butlera očekávejte nadupaný zlomený beat s hutnou basou a hlavně pořádnou pařbu. Stanton Warriors na Highjump zamíří v rámci svého festivalové turné, během kterého navštíví například akce jako Coachella, Burning Man nebo Glatonbury.

SMASH HIFI LIVE

Vycházející hvězda světové elektro scény. Projekt, který sice možná není tolik profláknutý. Nicméně anglicko německé djské a producentské duo je hudební uskupení, o kterém ještě určitě všichni uslyšíme. SMASH HIFI přijedou do Hřiměždic s live show. Jeden z dvojice SMASH HIFI je navíc  Leeroy Thornhill, které mohli fanoušci vidět za klávesami v kapele The Prodigy, ve které deset let působil. To je ostatně dost slyšet v sound jeho současného projektu SMASH HIFI.

Colectiv

Protože je Desperados Highjump akce, spojená s pohodou u vody a létem, nemohl, v line upu chybět žádný zástupce stylu reggae. Budějovický Colectiv již statečně nějakou tu dobu brázdí vody českého reggaečka. Můžete od něj čekat pohodovou atmosféru, melodické songy, chytlavý beat a nápadité texty. O tom, že Budějce, Jamajka je vás přijede přesvědčit Colectiv.

Wohnout

Partička Wohnout patří u nás mezi nejvýraznější hudební skupiny současnosti. Vznik party čtyř muzikantů se datuje k roku 1996, od té doby skupina neprošla žádnou personální změnou. Matěj a Honza Homolovi, Jirka Zemánek a Fenek Steiner se prezentují rockovou muzikou s vtipnými texty a jejich živá vystoupení jsou energickou záležitostí.  Celkově kapela vydala třináct studiových alb. V rámci své tvorby se nebojí spolupracovat se zajímavými hosty, jako byla například zpěvačka Eva Pilarová nebo nedávno jazzman Laco Deczi. Kluci z Wohnoutů mají velmi blízko adrenalinovým sportům, dalo by se říct, že jejich záčátky jsou spojeny se začátky skateboardingu u nás.  Těšte se na pořádnou dávku kytar, tenhle mejdan bude divokej.

Friky feat. Martin Svátek

Friky Flink je už stálici akce Highjump. Na lineupu hřiměždického kontestu v cliffdivingu jste jej mohli vidět prakticky od prvních ročníků akce. Friky patří mezi nejobsazovanější české dje, během své kariéry odehrál stovky mejdanů nejen v České republice. Protože je kvalitním turntablistou zúčastnil se také několikrát soutěže DMC World Championship, ze kterého dokonce jednou odvezl bronzovou medaily. Na Highjumpu letos vystoupí se svým parťákem Martinem Svátkem. Tohoto zpěváka můžete znát například z bývalé formace Navigators.

Blakkwood

Jeden z nejprogresivnějších tuzemských rapových labelů Blakkwood přijede na Highjump v silné sestavě. Na hlavním podiu se můžete těšit na Refewa, Sharlotu, Protivu, Fosco Almu, Jaya Diesela, Renne Danga, L.D. a dje Lucase Blakka. Všichni z Blakkwoodu slibují pořadnou show. Na Highumpu bude možnost zakoupit jejich oblíbený merchandise.

DJ Pixie a DJ Rich

DJ Pixie a Rich patří mezi nejznámější jména české drum and bass scény. Oba zmiňovaní prošli a tvořili základní kameny tuzemské scény tohoto oblíbeného stylu taneční elektronické hudby. Pixie je spjatý s legendárním soundsystémem T2B, Riche zase mohou fanoušci znát z jeho působení v BassBeast.  Na Highjumpu se pánové představí v trošku odlišné poloze. Oba totiž připravují speciální djské sety ve stylech bassline, bass house a minimal.

Mike Trafik

DJ Mike Trafik je považován ze jednoho z nejrespektovanějších producentů a djů stylu hip hop u nás. Je stálým členem a hlavním producentem legendární kapely PSH. Na Highjumpu přijede jako samostaný dj a představí svou selekci skladeb za gramofony.

DJ Orion

Orion je jedním z průkopníků stylu hip hop u nás. Jeden z prvních tuzemských rapperů a zakladetelem kapely PSH přijede na Highjump jako dj.