• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • DESPERADOS PŘINÁŠÍ PRAVIDLA BEZPEČNÝCH SKOKŮ DO VODY

DESPERADOS PŘINÁŠÍ PRAVIDLA BEZPEČNÝCH SKOKŮ DO VODY

Milujete krásu neobjeveného a koupání v přírodních nádržích, které skrývají množství čarovných zákoutí pro skoky do vody nebo jste naopak konzervativní a vyhledáváte místa ověřená a snadno dostupná?
Ať už preferujete jednu nebo druhou variantu, připravili jsme pro vás tipy a doporučení, jak se správně chovat před skokem do známé i neznámé vody. Neublížíte si a hlavně neohrozíte ani nikoho jiného…

  1. VŽDY SI ZKONTROLUJTE, KAM CHCETE SKOČIT
    Před každým skokem, byť místo notoricky dobře znáte, jej vždy zkontrolujte – jeho hloubku, teplotu vody i případnou změnu povrchu pod hladinou, abyste nebyli zaskočeni. Při dopadu totiž už kolikrát bývá pozdě.
  2. OBHLÉDNĚTE I MÍSTO, ODKUD CHCETE SKOČIT
    I když se vám tohle může zdát jako nepotřebné doporučení, opak je pravdou! Zkontrolovat, jaká je pevnost místa, odkud chcete do vody skočit, je zásadní. Stačí ztrouchnivělá větev nebo posun půdy a hned můžete nepříjemně zaskočeni.
  3. NEPŘECEŇUJTE SE
    Zapojte sebereflexi a vždy vyhodnoťte vaše skutečné možnosti a limity pro skok, který jste se rozhodli provést.
  4. NEPODCEŇUJTE SE
    Zapomeňte na strach a maximálně se na výkon soustřeďte. Koncentrace je vždy na místě.
  5. ZAPOJTE VŠECHNY SVALY, AŤ UŽ PŘI SKOKU, TAK I PŘI DOPADU
    Stejně, jako u jiných fyzických výkonů, je třeba umět zapojit všechny svaly tak, abyste dosáhli maximálního výkonu! Na dopad se soustřeďte o to víc, skáčete-li z výšek. Navíc nezapomeňte, že při skoku z výšky nad 12 metrů, máte vždy dopadnout jen po nohách!
  6. PŘIPRAVTE SE FYZICKY, ALE I PSYCHICKY
    Před skoky zapomeňte na alkohol a omamné látky! A pokud jste toho příliš nenaspali, tak zvažte, jestli se na skákání opravdu cítíte.
  7. A PÁR RČENÍ NA ZÁVĚR:
    „Strach – je dobrý sluha, ale špatný pán.“ – i proto ho nechte doma. Respekt a pokora budou bohatě stačit!

„Jak si kdo ustele, tak si lehne.“ – Přeneseně řečeno, tak, jak se na skok připravíte a jak se od začátku nastavíte, tak dobrý pak bude. Příprava na samotný výkon pak vypovídá o  výsledku celého skoku!