• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • Michal Navrátil se vrací na Highjump!

Michal Navrátil se vrací na Highjump!

Český skokan číslo jedna. Čtvrtý muž celkového pořadí loňského ročníku světového pohárů Red Bull Cliffdiving serie, Michal Navrátil potvrdil účast na osmnáctém Desperados Highjumpu v Hřiměždicích. Jeden z nejlepších skokanů světa a jediný český účastník světové série tak ozdobí letošní mistrovství České republiky v cliffdivingu.

Michal Navrátil je bezpochyby jedním z nejrespektovanějších cliffdiverů této planety. Na svém kontě má mnoho startů na světovém poháru Red Bull Cliffdiving série, dva závody dokonce ovládl. V minulém roce mu jen těsně uniklo celkové třetí místo, a tak zůstal na i tak velmi slušné čtvrté pozici. Michal je klasickou ukázkou toho, že když člověk za něčím jde, má jasný cíl, chce jej dosáhnout, jde to. Svou skokanskou kariéru započal právě na závodech Highjump, kam přijel jako nezkušený skokan, jen tak, zaskákat si. Sport zvaný cliffdiving, tedy skákání v přírodě a z velké výšky, jej však zaujal a on se mu začal věnovat.

Velkým posunem v jeho kariéře byla jeho cesta do daleké Číny, kde účinkoval v zábavné skokanské show. Tam získával cenné zkušenosti, tvrdě trénoval a jak on říká, prošel si peklem. Poté následovala již účast na závodech Red Bull a jeho stabilní účast ve světovém poháru. Michal Navrátil také reprezentuje Českou republiku na světových šampionátech plavecké asociace FINA, která již zařazuje do svých programů také highdiving, tedy skoky z 27 metrů do bazénu. Těsně před Highjumpem se Michal vydá společně s českou výpravou do Budapešti, kde proběhne letošní Mistrovství světa v této nové disciplíně.

Vzhledem k tomu, jak se Michalovi daří, a že podle všech předpokladů se highdiving podaří zařadit na seznam olympijských sportů, mohl by startovat pod olympijskými kruhy již v roce 2020 v Tokiu. Naše reprezentace, by tak měla želízko v ohni a pro Michala i pro celou Highump family by bylo velkou odměnou, kdyby to v Japonsku cinklo.

V termínu 4.-5. srpna 2017 se Michal Navrátil představí v rámci závodů Desperados Highjump. Při jeho minulém startu v Hřiměždicích Michal pokořil rekord závodů skokem z výšky 32 metrů. To se dá považovat za absolutní vrchol celé historie akce. Těšme se na to, co nám Michal předvede letos!

Video pozvánka od Michala s 27m skokem!!

===
► Subscribe: http://bit.ly/2sbXo7A
» Instagram: https://instagram.com/HighjumpCZ