Borci skákali z pražských mostů

V půlce léta se každoročně koná otevřené mistrovství České republiky v cliffdivingu. Akce
se již tradičně uskuteční v zatopeném lomu v Hřiměždicích u Příbrami. Tento rok termín skoků do vody připadl na víkend 3. a 4. srpna. Symbolicky k tomuto datu skočili v nedávné době ve 3 hodiny odpoledne a 4 minuty tři čeští skokani ze tří pražských mostů. Skokani úderem 15:04 skočili najednou z Libeňského mostu, mostu Na Výtoni a z Palackého mostu.

Jednalo se o část skokanské přípravy před nadcházejícím mistrovství ČR v cliffdivingu, tedy v extrémních skocích do vody ve volné přírodě. Pro trénink této atraktivní sportovní disciplíny nemají skokané u nás zrovna ideální podmínky. Není prakticky kde trénovat. A tak se rozhodli, že jednu část přípravy věnují právě skokům v centru hlavního města.

Jednalo se o profesionální skokany, kteří se tomuto sportu dlouhodobě věnují a přesto, že je neživí, můžeme je označit za profesionály,“ řekl k akci Martin Zvoníček, člen organizačního týmu Desperados Highjump. „Kluci se k tomu domluvili, že skočí všichni naráz, v jeden moment. Symbolicky šlo o 3 hodiny odpoledne a 4 minuty. Což připomíná termín letošních závodů Highjump,“ dodává Zvoníček. „Akce Highjump je pro tuzemskou, ale i mezinárodní,  skokanskou scénu důležité. Tyto závody vznikly již před devatenácti lety a pro tento sport toho moc znamenají,“ připomněl Martin Zvoníček.

Devatenáctý ročník Desperados Highjump i letos klasicky představí skokany do vody z různých výšek. Soutěžící z celého světa se utkají ve skocích z platformy 12, 16 a od minulého roku také z výšky 20 m nad vodní hladinou. Diváci zažijí také exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny, jež skokany vynese až do výšky 33 m nad vodou. Dále se mohou těšit na skákání ze speciální pětimetrové houpačky či na exhibici ve splashdivingu aneb skoky stylových placáků do vody z výšky větší než 10 metrů.

Highjump každoročně přiláká tisíce návštěvníků. Díky svému bohatému programu a pohodové atmosféře je něco víc, než jen soutěží ve skocích do vody. Organizátoři se každoročně snaží do Hřiměždic přivézt nejen evropskou a světovou skokanskou špičku, ale také hudební hvězdy. Letos se návštěvníci mohou těšit například na bývalého člena The Prodigy či objevený talent české hudební scény Jakuba Ondru a mnoho dalších.

Tato jedinečná akce nemá v Evropě obdoby. Jednou z hlavních myšlenek akce je propojení podívané na špičkové sportovní výkony s možností strávit příjemný víkend u vody v plavkách s přáteli. Pro návštěvníky je připravené stanové městečko s dostatečným množstvím sociálního zařízení a rozmanitou nabídkou občerstvení.

► Subscribe: www.youtube.com

» Instagram: instagram.com/HighjumpCZ

✪ FB: www.facebook.com/cliffdiving.eu