• Home
  • /
  • Novinky
  • /
  • Desperados Highjump 2018 vyhrál Aidan Heslop

Desperados Highjump 2018 vyhrál Aidan Heslop

Nadvláda pokračuje. Mladý Brit Aidan Heslop vyhrál Desperados Highjump

Devatenáctý ročník cliffdivingových závodů Deseprados Highjump je minulostí. V termínu 3. a 4. srpna 2018 se v lomu v obci Hřiměždice sešlo na devadesát cliffdiverů z celého světa, aby změřili své síly ve skoku z výšky 12, 16 a 20 metrů. Součásti byl také závod z houpačky. Naprostým vítězem závodů se stal mladý Brit Aidan Heslop, který ovládl soutěž ve skoku z 12 i 20 metrů, svůj triumf korunoval vítězstvím na houpačce. Vítězem Českého poháru se stal Jan Bílý.

Světové závody v cliffdivingu, tedy ve skocích do vody ve volné přírodě, přilákaly do lomu kousek od Příbrami několik tisíc nadšených fanoušků nejen extrémních sportů. Ti sledovali výkony předních světových skokanů do vody v soutěžních i exhibičních skocích. Svými výkony o vítězství nejvíce přesvědčil porotu teprve sedmnáctiletý skokan Aidan Heslop z Velké Británie. Ten zopakoval triumf z minulého roku a opět přesvědčil o tom, že jeho kariéra bude mít stoupající tendenci. „Jsem naprosto spokojený, všechny skoky se mi vydařily, od rozhodčích jsem dostal maximální body. Takže všechno proběhlo ideálně,“ řekl ke svému výkonu samotný Heslop.

Mezi ženami zase excelovala americká skokanka Ellie Smart, která má za sebou několik startů v prestižní světové cliffdivingové sérii. Ta přítomným fanouškům předvedla několik obtížných skoků z nejvyšší skokanské platformy 20 metrů. Český pohár v cliffdivingu vyhrál českobudějovický skokan Jan Bílý, který se po dvouleté odmlce dokázal vrátit na první místo české cliffdivingové scény.

Kromě skoků z pevné platformy pak skokané připravili také exhibiční skoky z vysokozdvižné plošiny. Zde byl jedním z největších lákadel skok švýcarského Laso Schallera, který je držitelem skoku z výšky 59 metrů. V lomu v Hřiměždicích se nechal vynést do výšky 30 metrů, odkud předvedl návštěvníkům odvážný skok s několika přemety.

Jedním z bodu doprovodného programu bylo také exhibiční vystoupení jednoho z nejlepších flyboardistů, světa Petra Civína, který spolu se svým parťákem předvedl neuvěřitelnou show několik metrů nad vodní hladinou. Dále mohli návštěvníci vyzkoušet skok z několika výšek do nafukovacího obřího vzduchového polštáře Air bag, otočit se o 360 stupňů ve speciální Kinedril houpačce, zafandit přítomným BMX jezdcům nebo obdivovat umění nejlepších českých parkouristů.

Již tradičně byly pro návštěvníky Desperados Highjumpu připraveny koncerty a vystoupení djs. Na několika hudebních podiích vystoupila taková jména hudebního světa jako například Kapitán Demo, Smash Hifi, Apple Juice, DJ Wich, Prago Union, Yzomandias a další.

► Subscribe: www.youtube.com

» Instagram: instagram.com/HighjumpCZ

✪ FB: www.facebook.com/cliffdiving.eu