MANA

O skokany i návštěvníky se postará Mana. Rozdáme stovky drinků


Ani na letošním Highjumpu nebude chybět Mana a její nutričně kompletní drinky. Zdroj kvalitní energie, která nezatíží, ocení každý, kdo nechce u vody řešit jídlo a zároveň zůstat během celého víkendu při síle. Stačí otevřít, vypít a rázem doplníš všechny makroživiny včetně bílkovin s kompletním aminospektrem i všechny esenciální vitamíny a minerály. ManaDrinky budou k dispozici celému realizačnímu týmu, závodníkům i návštěvníkům, kterým rozdáme stovky drinků zdarma!

Kdo už o Maně slyšel, pravděpodobně tuší, že je za jejím úspěchem především revoluční složení, které se neustále vyvíjí a přizpůsobuje nejmodernějšímu vědeckému poznání. Nejnovější produktová řada je dovedena k dokonalosti. Obsahuje vyvážený poměr bílkovin s kompletním aminospektrem, tuků s obsahem omega-3, sacharidů, rozpustné i nerozpustné vlákniny, 14 vitamínů a 17 minerálů. Dohromady rekordních 42 esenciálních nutrientů, které podmiňují celou řadu tělesných funkcí.

Vyvážené zastoupení makroživin

Z celkového energetického zastoupení živin představují bílkoviny 22 %, sacharidy 34 %, a tuky 44 %. Tento poměr je ve shodě s doporučeními Evropského úřadu pro bezpečnost potravin a nejnovějšími klinickými studiemi zabývajícími se moderní výživou. Tyto hodnoty platí pro Manu ve formě prášku – u ManaDrinku se poměr makroživin liší minimálně.

Bílkoviny jsou zastoupeny 6 různými zdroji rostlinných proteinů s kompletním aminospektrem pro kvalitní výživu kostí a svalů. Konkrétně se jedná o izolovanou sojovou a hrachovou bílkovinu, ovesný, konopný, rýžový protein a také protein ze sladkovodních řas.

Tuky pochází rovněž ze 6 zdrojů. Unikátní směs olejů sestává z mořských řas bohatých na omega-3 mastné kyseliny, dále z kokosového, slunečnicového, řepkového, lněného oleje a z ovsa. Tato směs rostlinných olejů je zdrojem důležitých vitamínů rozpustných v tucích a cenných fytonutrientů, jako jsou vitamín E, fytosteroly nebo lutein.

Krom toho Mana obsahuje vyvážené zastoupení rozpustné i nerozpustné vlákniny na podporu růstu a funkce střevních bakterií. Vláknina pochází z 8 hodnotných zdrojů, mezi které patří například ovesná vláknina s významným obsahem beta-glukanů, ale i  hrachová, mrkvová či vláknina z kořene čekanky, která je známá také jako inulin. 

Mana navíc obsahuje zdravé sacharidy. Právě díky komplexnímu spektru sacharidů a vyváženému poměru makroživin má Mana nízký glykemický index (Gl 29). To znamená, že můžeš Manou nahradit kompletně celý jídelníček od snídaně až po večeři a nemusíš se obávat nadměrné sacharidové zátěže.

Multivitamín v netradiční podobě

Co se mikronutrientů týče, Mana obsahuje neuvěřitelných 14 esenciálních vitamínů a 17 esenciálních minerálů.

Vitamíny mají v lidském organismu funkci biokatalyzátorů a antioxidantů. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků, sacharidů a na vstřebávání minerálů. Mana obsahuje kompletní spektrum 14 esenciálních vitamínů – vitamín A, všech 8 vitamínů skupiny B, vitamín C, D2, E, K1 a K2.

Minerální látky jsou důležité pro růst a metabolismus celého organismu, podílejí se na výstavbě tkání a jsou důležité pro svalové činnosti i správné fungování mozku. Receptura Mark 6 obsahuje 17 esenciálních minerálů včetně nových, chelátových forem hořčíku (mléčnan hořečnatý), draslíku (citrát draselný) a zinku (glukonát zinečnatý), které jsou oproti předchozí receptuře Mark 5 ještě lépe vstřebatelné. Kromě toho obsahuje Mana dalších 7 minerálů ve formě stopových prvků, které se přirozeně vyskytují v potravinách.

Mana je díky svému bohatému obsahu vitamínů a minerálů, které jsou zakomponované do kompletního jídla, skvěle vstřebatelný multivitamín. Pro své revoluční složení je tak vhodná nejen pro dospělé, ale i pro děti od 3 let. U dětí by však Mana měla sloužit spíše jen jako zdravá svačina, než jako plná náhrada stravy.

Mana jako ideální jídlo na letní akce

Velkou výhodou Many je krom kvalitního složení i efektivní způsob přípravy, který nezabere téměř žádný čas. Mana se navíc jednoduše skladuje a nevyžaduje žádné chlazení. ManaPowder stačí smíchat s vodou a protřepat. Dávkování si navíc může každý přizpůsobit podle vlastního kalorického příjmu. Mana je tak ideálním jídlem pro každého zdravého jedince, který chce mít větší kontrolu nad svým jídelníčkem – ať už se snaží přibrat, zhubnout nebo svou váhu udržovat. ManaDrink je na druhou stranu již hotové jídlo, které stačí pouze protřepat, otočit víčkem a vypít.

Nesporná výhoda Many je i v dlouhé době trvanlivosti. V případě ManaDrinku uvádí Mana minimální trvanlivost 12 měsíců, přičemž u ManaPowderu je to až 18 měsíců. V případě podobně kompaktních potravin nicméně často vyvstává otázka, jak je možné, že jídlo vydrží čerstvé tak dlouho – suroviny totiž přirozeně prochází různými nežádoucími chemickými reakcemi a případnou kontaminací s mikroby z okolního ovzduší…

Mana to vyřešila elegantně – s pomocí výše zmíněných prvotřídních ingrediencí, použití vysokého množství přírodních antioxidantů (vitamín C, tokoferoly, lecitin, flavonoidy), které zabraňují oxidaci a především i díky zvolení kvalitního obalového materiálu, který chrání obsah před vlhkostí, UV zářením, před kyslíkem, mikroorganismy a dalšími faktory, které by mohly Manu znehodnotit.

Všechny suroviny jsou rostlinného původu, přičemž se podrobují důkladnému zkoumání nejrůznějšími laboratorními analýzami i klinickými studiemi světových institucí tak, aby ve výsledku bylo možné použít pouze takové ingredience, které mají vysoký nutriční obsah v poměru k zachované ekologické stopě. Výroba rostlinných potravin je totiž nejen mnohem méně náročná na prostředky, jako je právě zemědělská plocha či voda, ale je také daleko šetrnější vůči životnímu prostředí. I proto je Mana ideální alternativou jídla, kterou oceníte na cestách, v práci, při sportu, ale i doma. Prostě kdykoli a kdekoli se budete potřebovat najíst rychle a zdravě.