Reportáž ze závodů HIGHJUMP 2002

3.Ročník mistrovství republiky

 Letos se poprvé závody konaly dva dny: 10-11.08. Místo konání zůstalo stejné jako předchozí dva ročníky. Lom v Hřiměždicích je prostě nádherný a tak se nám nikam jinam nechce. Letos se konaly další dvě novinky. První je postavení obřího 16m vysokého můstku a druhá související s můstkem přejmenování na BIGJUMP.

Závodilo se tedy ve třech disciplínách: Skoky z obří houpačky 5m, skoky z můstku 11m a nakonec to nejlepší skoky z můstku 16m. Oproti předchozím ročníkům skákalo více závodníků a samo že nechyběli skokani z předchozích ročníků. Samozřejmě nechyběl Januška, který nevynechal ani jedny závody. Organizátor Kůča si také zaskákal. Dokonce se do závodů přihlásila reprezentantka za českou republiku Lucka Absolonová. Počasí se v sobotu vydařilo, ale v neděli párkrát sprchlo a tak se závody dvakrát přerušovaly.

 V sobotu se konaly kvalifikace na nedělní finále a to ve všech disciplínách. V sobotu večer se o zábavu staral DJ se světelnou show a v půlnoci byl k vidění nádherný ohňostroj. Ještě přením však pár dobrovolníků skákalo na osvětlené houpačce o nejlepší tlamu. Výherce si odnesl monokl, ale hlavně fošnu na sk8. V neděli se konala ona zmiňovaná finále. Na houpačce se nepříjemně rozštípal Januška a sanitka byla poprvé zapotřebí, ale vše skončilo dobře. O doprovodnou show se postarali tři borci na kolech kteří si to dávali z 5-ti a 11-ti metrů, dále pak skokani na kajacích z 5-ti metrů. Další doprovodné akce byly: graffiti a žonglování. Poděkování patří sponzorům: REDBULL, REPRESENT, XRAY, MYSTIC, VOLCOM, DUFFS, GROWSHOP, 2B3. Hlavní díkes patří však Všem co stavěli veškeré bary, rampy a hlavně tu 16-ti metrovou. Prostě díky Všem co pomáhali kde se dalo.